İmam Hatipli Gençler Balkanlarda

Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) tarafından başarılı imam hatip öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ve 7 ülkeyi kapsayan Balkan gezisi tamamlandı.

Gezinin çok güzel ve verimli geçtiğini söyleyen KİHMED Başkanı Mustafa Önsay, Pek çok yere ziyarette bulunulduğunu dile getirdi. Önsay,"Yunanistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bosna-Hersek, Sırbistan, ve Bulgaristan ülkelerinde bulunan pek çok Osmanlı eserini ziyaret ettik. Ayrıca bu ülkelerde İskeçe Türk Birliği’ni, Üsküp İsa Bey Medresesini, Rozaje Kız İmam Hatip Lisesini, Tuzi Mehmed Fatih Medresesini, Sarayova Gazi Hüsrev Bey Medresesini, Travnik Elçi İbrahim Bey Medresesi’ni ve Tuzla Behram Begova Medresesi’ni gezdik ve oradaki yetkililerden bilgiler aldık.” dedi.

Kardeşlik ve Dostluk Gelişecek

Mustafa Önsay, Balkan ülkelerinde ziyaret ettikleri okullarla iletişimlerinin kopmayacağını, kardeşliklerinin gelecek senelerde de artarak devam edeceğinin altını çizidi. Önsay, “Bu okullarla karşılıklı olarak ziyaretlerde bulunarak kardeşliğimizi ve dostluğumuzu gelecek senelerde geliştirme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Bosna’da Srebrenitsa şehitliğini de ziyaret eden öğrenciler, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in kabri ve Muhammed Tayyib Okiç’in mezarı başında dua ettiler.