İMAM HATİPLERİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

13 Ekim İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıldönümü pek çok imam hatip okulunda yapılan etkinliklerle kutlandı. Okul idarecileri ve imam hatip mezun dernekleri tarafından organize edilen programlarda, öğrencilere imam hatip okullarının tarihi, kurucuları ve yaşadığı zorlu dönemler anlatıldı.

Kurulduğu günden bugüne pek çok mezun yetiştirmiş olan imam hatip okulları bugün 1 milyon 200 bini geçen öğrencisi sayısı ile Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından biri oldu. İmam hatip okullarının yaşadığı tarihi serüveni unutmamak ve emeği geçenleri hatırlamak adına düzenlenen programlara öğrencilerin de ilgisi yoğundu.

İmam hatip okulların kuruluş yıldönümü vesilesiyle kutlama yapan okullardan bazıları ise şunlardı:

Ankara Beypazarı  Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programda okulun eski ve yeni mezunları bir araya geldi. Okulun ilk mezunlarından olan İbrahim Uysal da yaptığı konuşmada duygularını dile getirdi.

Hatay Dörtyol Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy , 1924 yılında Türkiye'de Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile kapatılan medreselerin yerine İmam Hatip Mekteplerinin açılması sürecinin başladığını anımsattı. Kaymakam Recep Soytürk de Dörtyol Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarılı bir geçmişi olduğunu, son yıllarda öğrenci kapasitesiyle birlikte başarısının da arttığını söyledi. Konuşmaların ardından geçmiş yıllarda okulun kuruluşunda büyük emekleri olan hayırseverlere plaket verildi. Etkinlik aşure dağıtımının ardından sona erdi.

Muharrem ayı ve Aşure

Ankara Eryaman Şehit Okan Koç İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen program mehter gösterisi ile başladı. İmam hatip okullarının kuruluşunun anlatıldığı programda öğrenciler, günün önemine dair hazırladıkları gösterileri sundular.

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de hazırladıkları şiir, yazı, gösteri ve konuşmalarla imam hatip okullarının kuruluşunu anlattılar.

İmam hatiplerin kuruluş yıldönmü dolasıyla etkinlik düzenleyen okullardan biri de Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi’ydi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen programda konuşmacılar, imam hatiplerin tarihinden ve din eğitiminin gelişiminden bahsettiler.

İmam hatiplerin kuruluş yıldönümünün aynı zamanda Muharrem ayının Aşure gününe denk gelmesi etkinlikleri daha da zenginleştirdi. MİHMANDAR (Maltepe İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) Maltepe'de aşure dağıtımında bulundu. İlçede bulunan ve temsilcisi oldukları 16 imam-hatip okulunun her birindeki öğretmen ve öğrencilere, ilçe merkezindeki halka ve esnafa aşure ikramında  bulunan MİHMANDAR, imam hatipli öğrencilerini ve mezunlarını muhabbet ve paylaşma ortamında bir araya getirdi.

Çaycuma’da da, Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Muharrem Ayı ve Aşure” ve “13 Ekim İmam Hatip Liselerinin Kuruluş Yıldönümü” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunun vurgulandığı programda İmam hatip okullarının kuruluş yıldönümü kutlandı ve okul öğrencilerine protokol tarafından aşure dağıtıldı.