İmam Hatip Ortaokulları Spor Oyunları Başladı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesinde yer alan Öncü Gençlik Spor tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokullar arası spor oyunları masa tenisi ile açılışını yaptı.

Tozkoparan Gençlik Spor Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen masa tenisi turnuvasına çok sayıda okul katıldı.Türkiye'de ilk defa yapılan İmam Hatip Ortaokullar arası spor oyunlarının açılış töreni, İstiklal Marşı'nın ardından Burak Yıldırım'ın Kuran-ı Kerim okuması ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları Şube Müdürü Lokman Arıcı, ''10 branşta faaliyetler gerçekleştirilecektir. Geçen yıl 15.000 öğrenci katılan bu faaliyetlere bu sene daha fazla katılım olmasını temenni ediyorum. İmam Hatip okuyan öğrenciler sporda ve sanatta kendilerini kanıtlamışlardır ve sizlerin Dünya Şampiyonları olacağınıza inanıyorum.'' dedi.

Öncü Spor Genel Başkanı Hacı Sürmeneli ise, ''Azmedince ve çalışınca oluyor. Ben de sizden azmetmenizi ve çalışmanızı bekliyorum. Modern ve geleneksel sporları bütün okullara Öncü Spor olarak yaymayı düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Kalender de yaptığı konuşmada, ''Çok çalışın gayret edin. Spor alanına da imam hatiplilerin damgasını vuracaksınız.'' dedi. Açılışa ÖNDER Genel Sekreteri Yunus Tekgöçen de katılarak öğrencilerin heyecanını paylaştı.

Öncü Gençlik Spor tarafından düzenlenen ve İç İşleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ve Prodes programınca desteklenen spor oyunlarının ilk gününde, İstanbul'un farklı ilçelerinden toplam 29 okul masa tenisi turnuvasına katıldı. Toplam 29 takımın 4 grupta sınıflandırıldığı müsabakalar 5 set üzerinden oynanarak 3 set olan takımların galibiyeti ile sora erdi. Gerçekleştirilen masa tenisi turnuvasında dereceye giren okullar sırasıyla şöyle;

Yıldız Kız Takımı:

1. Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu