İmam Hatip Okulu TUBİTAK Bilim Fuarına Hazırlanıyor

Kurulduğu günden bu yana sosyal ve kültürel çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu, TUBİTAK Bilim Fuarına hazırlanıyor.

Yaptıkları bilimsel çalışmaları 24 Mayısta gerçekleşecek olan fuarda ortaya koyacak olan öğrenciler fuarda robotik projelerin yanı sıra, her dersten bir etkinlik de fuara sergileyecekler.  Matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ile meslek dersleri dallarındaki çalışmalar da fuar standında yerlerini alacak.

Okul Müdürü Abdullah Şenol, amaçlarının okulu her alanda başarıya ulaştırmak olduğunu söyleyerek bu fuarların öğrenciler ve bilim açısından önem arz ettiğini dile getirdi. Şenol, “TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlaması açısından kıymetlidir.” diye konuştu.

Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesini ve bilimin günlük hayatla ilişkilendirilerek araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin gençlere kazandırılmasını sağlayan TUBİTAK Bilim Fuarı, gençlere yaptıkları çalışmaları sergileme imkanı sunuyor.