İmam Hatip Öğretmenleri İz Bırakan Anılarını Paylaştı

Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, İmam Hatip liselerinde görev yaparak, emekliye ayrılmış ve bu camiada iz bırakmış hocaların katılımıyla İz Bırakanlar programının ikincisi gerçekleştirildi.

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’ndeki programa KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Başiskele Müftüsü Abdulsamet Erkul, Kandıra Müftüsü Burhan Bilgin, imam hatip liselerinin müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

7 ÖĞRETMEN 14 ANI

Mezun öğrencilerin okul hayatında iz bırakmış olan yedi öğretmenin anılarını paylaştığı programda duygulu anlar yaşandı. Öğretmenler, programa katılanlara imam hatip okullarında yaşadıkları tecrübeleri ve hatıraları anlatarak geçmiş zamana birlikte yolculuk yaptılar.

Etkinlikte 15 Temmuz darbe girişimine dair bir sinevizyon gösterimi yapılırken o günlerin bir daha yaşanmaması için dua edildi.

YAMAK:  ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Programda konuşan KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, ”Bugün bizlerin burada bir arada olmasını sağlayan, bizleri yetiştiren ve imam hatipli olmanın şuurunu aşılayan öğretmenlerimize ve ailelerimiz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz misyonumuzla gece gündüz demeden çalışan bir camianın mensuplarıyız. Bu misyonu bizlere tarih yüklemiştir, bundan vazgeçmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz. Gün gelir bugün olduğu gibi 1 buçuk milyar İslam âleminin gözü bizlerde olur. Mazlumlara ümit olacak yeni nesillerin yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.