İmam Hatip Öğrencilerinin Buluşları Sergilendi

2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayan Şehit Mustafa Sezgin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tübitak 4006 Bilim Fuarına ev sahipliği yaptı.

Erciyes Üniversitesi Tübitak değerlendirme uzmanları tarafından geçer not alan okul, çalışmalarını sergilemeye başladı. Fizik,  kimya, matematik, Türkçe, İngilizce, biyoloji, tarih ve edebiyat branşlarında toplam 22 projenin yer aldığı Tübitak 4006 Bilim Fuarı sergisini gerçekleştirdi.

Okulun spor salonunda yapılan sergiye bir çok okul ziyarette bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tamamı dokuzuncu sınıf öğrencileri tarafından yapılan çalışmalarda Elif Erva Üzüm ve Zeynep Peker ikilisi tarafından açıkta satılan süte bozulmaması için katılan karbonatın belirlenmesini sağlayan kit ile Nesibe Turan ve Elif Çoban’ın fizik dalında Faraday Kafesi deneyi  ve Nezihe Nur Demirtaş ile Rana Tosun’un Tasle Bobini çalışması en çok rağbet gören çalışmalar arasında yer aldı.