İmam Hatip Öğrencilerinden TBMM`ye Ziyaret

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Köklükaya ve 50’ye yakın İmam Hatipli genci kabul ettiler.

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İmam Hatiplilik ayrı bir ruhtur. Onu bilerek okuyun. Bu toplumda kaybolan, kaybettirilmek istenen değerlere sahip çıkma ve gelecek nesillere taşınması misyonudur. Bugün; Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bizim misyonumuzla uğraşılıyor ise bilesiniz ki bu bizim beceriksiz, iş bilmez olduğumuzdan, ülkeyi yönetemediğimizden değil. Bizim misyonumuza düşman olanlar bize düşmanlık yapıyor. Asıl düşmanlık İslam’a Türkiye’nin değerlerinedir. Bunu bilerek bu kararlılıkla hareket edersek inşallah Türkiye’nin önü açık. Biz bu günleri görmek için çok sıkıntılar çektik. Sizler şuanda elhamdülillah daha iyi ortamda okuyorsunuz. Oysa bizim çocuklarımız başörtülü olarak İmam Hatip okullarına bile giremiyorlardı. Başörtülü hâkim bulmanın, duruşmaya girmenin, sağlık tesislerinde görev yapmanın imkân ve ihtimali yoktu.Sadece kapıcı ya da odacı olabilirdiniz. Öyle ki, Cumhurbaşkanlarımızın eşine bile tahammül yoktu. Şimdi hiçbir bir problem yok. Cumhurbaşkanımız İstanbul’da bir cenaze törenine katıldı ve kabir başında mülk suresini okudu. Yani artık kadeh kaldıran bir Cumhurbaşkanı yerine Türkiye’nin, toplumun değerleri ile barışık halkın değerlerini temsil eden hatta buna inanan bir Cumhurbaşkanımız var. Onun için bugünler çok önemli günler sizlerde tarihe tanıklık ediyorsunuz. Hep beraber gayret edin, çalışın. Hayat okuldan ibaret değil, hayata kendinizi hazırlayın ve şuur sahibi olun. Bu şuur geçmişi unutmadan ortak geleceğimizi kurgulamak, inşa etmek adına olsun. Bütün bunları yaparken de bilgiye ulaşmak, kullanmak kadar adaletli olmakta çok önemlidir. Şairin söylediği “Sizi öldürmeye gelenin sen de dirilmesi” ne anlama geliyorsa. Adaletten hiç şaşmayın. Yolunuz açık olsun” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı İsmail Kahraman ÇORİMDER heyetini kabulünde gençlerle tecrübelerini paylaşarak tavsiyelerde bulunup, günün anısına kalem hediye etti.