İmam Hatip Öğrencilerinden Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Zonguldak'ta öğrenciler, "Hayvanları Seviyoruz, Hayatı Paylaşıyoruz Projesi" kapsamında yaptıkları kulübelerle sokakta yaşayan hayvanların sahip çıktı.

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 40 öğrencinin başlattığı "Hayvanları Seviyoruz, Hayatı Paylaşıyoruz" projesi ile hayvanların barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Fen Bilimleri öğretmeni Serhat Ordu'nun proje danışmanlığını yaptığı ve yaklaşık bir ay süren proje kapsamında öğrenciler, kulübelerin çizimi, malzeme temini ve yapım aşamalarından el birliğiyle çalışarak sokak hayvanlarının adeta koruyucu melekleri oldu.

Serhat Ordu, projeyle zor ve soğuk hava şartlarında sokak hayvanlarının barınmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Hayvan barınaklarını öğrencilerin kendilerinin yaptığını belirten Ordu, "Öğrenciler yaptıkları barınakları evlerine yakın yerlere bırakıyorlar. Onlar, hayvanların beslenmelerinden ve barınmalarından bizzat sorumlu. Sokak hayvanlarının vücut ısılarını sağlayabilmek, zor hava şartlarında ayakta kalabilmeleri için iyi beslenmeleri, sonrasında da barınma ihtiyaçlarını karşılamaları gerekiyor." dedi.

"Onlara iyi davranmalıyız"

Öğrenci Ahmet Akgül de dünyanın bütün canlılara ait olduğunu belirterek, "Biz onlara iyi davranmalıyız. Mahalleme kulübeyi getirdiğimde herkes, 'Aferin' dedi. İsteyen yemek, ekmek getirdi, süt verdi. Yolda biri bir insana çarpsa hemen hastaneye getirir, önem verirler. Ama bir kediye, bir hayvana zarar verilse, 'Aman' deyip geçerler. Bence onlara da önem verilmeli." diye konuştu.

Öğrenci Enes Şamil Arslantürk ise yaptıkları işten mutlu olduklarını ifade ederek, sokak hayvanların da başlarını sokacak kulübelerinin olmasının güzel bir şey olduğunu söyledi.