İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN SEFERBER OLDU

Eskişehir Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, soğuk kış aylarında yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için öğretmenleri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Öğretmenlerinin desteğiyle birlikte bir projeye imza atan öğrenciler, okul bahçesinde çeşitli yerlere yerleştirdikleri yemleme kaplarını aksatmadan dolduruyor. Kendi imkanlarıyla geri dönüşüme kazandırılabilecek eşyalardan da barınaklar yapan öğrenciler, bunları okul bahçesinde çeşitli yerlere koyarak hayvanların soğuktan korunmalarını sağlıyor. Okul yemekhanesinde artan yemek artıklarını da biriktiren öğrenciler, hem yemeklerin çöpe gitmesini engelliyor, hem de sokak hayvanlarına destek olmuş oluyor. Kendi biriktirdikleri paralar ile yem ve mama da alan öğrenciler, sadece okul bahçesindeki alanda değil, gördükleri her alanda sokak hayvanlarına yardım ettiklerini belirtiyor.

ÇEVREDEKİLERİN DE DUYARLILIĞI ARTTI

12. sınıf öğrencisi Sümeyra Savran, proje ile birlikte ailelerin ve arkadaşlarının da duyarlılığın arttığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Sınıftaki arkadaşların, okuldaki arkadaşların ve ailelerin duyarlılığı arttı. Artık evdeki kapları, yiyecekleri sokağa atmayıp, onlar için kaplardan barınaklar yapıyoruz. Yemek artıkları ve mamaları da bu barınaklara koyuyoruz.”