İmam Hatip Öğrencileri Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Misafiri Oldular

Mardin'de düzenlenen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları’nda birinci olan öğrenciler, Aziz Sancar'ı Amerika'da ziyaret ettiler.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları yarışmasında birinci olan Mardin Fen Lisesi ve Kızıltepe Furkan Doğan Kız İmam Hatip Lise öğrencileri Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Şahin eşliğinde North Carolina Üniversitesinde Kimya alanında Nobel Ödülü kazanan Mardinli Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’a misafir oldular.

Öğrencilere görev yaptığı North Carolina Üniversitesini gezdiren Sancar, üniversite ve laboratuvarı hakkında gençlere bizzat bilgi verdi. Birlikte yenen akşam yemeğinde öğrenciler Aziz Sancarlar sohbet etme fırsatını buldular.

Sancar, “Bugün benim için bayramdır. Memleketimden hemşerilerim gelmiş.” diyerek yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Öğrencilere tavsiyede bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar, “Gözünüzü seveyim. Politikayla uğraşmayın. Onunla uğraşanlar var. Çok çalışın. Nobel almak önemlidir ama en önemli şey değildir. Ne yapıyorsanız en iyisini yapmaya çalışın. Ben öğrenci iken günde 18 saat çalışırdım. Bu milletinize ailenize vatan namus borcudur.” dedi.