İmam Hatip Lisesi Başarı Üzerine Başarı Ekledi

Başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bahreyn Krallığı’ndan Dünya İkinciliği Ödülü

Okul öğrencilerinden Muhammed İkbal Baykal ve Nureddin Kamadan'ın üzerinde çalıştığı "The production and development of an electronic reading device for visually impaired individuals" projesi Bahreyn Krallığı'nda düzenlenen Nasser Bin Hamad International Youth Creativity Award adlı uluslararası proje yarışmasında yapılan jüri değerlendirmesi sonucu  Science kategorisinde Dünya 2.si oldu. Bahren'de yapılan ödül törenine Krallığın misafiri olarak davet edilen öğrenciler, ödüllerini Şeyh Nasser Bin Hamad Al Khalifa'nın (Bahreyn Veliahtı) elinden aldı.

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Fizik Kategorisinde Türkiye Üçüncülüğü

Okul öğrencilerinden İlhami Osman Karakurt ve Fatih Uçar hazırlamış oldukları "görme engelli bireyler için elektronik yol takip ve yönlendirme sistemi" projesiyle TÜBİTAK tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen bölge finalinin ardından Ankara'da yapılan Türkiye finaline katılmaya hak kazandı ve 12 farklı bölgeden birinci olarak gelen diğer projelerle yarıştı. Bu yıl yaklaşık 22 bin öğrenci tarafından hazırlanan 13.033 projeden sadece 221 tanesinin katılmaya hak kazandığı final sergisinin ardından yapılan ödül töreninde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Fizik Dalında Türkiye 3.sü olarak ilan edildi.

Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması Genç Mucitler Kategorisi Üçüncülük Ödülü

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Nureddin Kamadan ve Muhammed İkbal Baykal hazırlamış oldukları proje çalışması ile Bursa Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen proje yarışmasına başvuruda bulunularak, final sergisine davet edildiler. Üç gün boyunca yapılan sergi ve jüri değerlendirmesinin ardından öğrencilerin çalışması 3. olarak ilan edildi. Yapılan törende öğrencilere ödüllerini  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

Matematikte Takım Halinde ve Bireyselde Birinci

Kartal Anadolu Lisesi tarafından 04 Mayıs 2016 tarihinde Kartal İlçesi  9. Sınıflar arası matematik yarışması düzenlendi. Aralarında birçok Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinin de bulunduğu 20 köklü okuldan 60 öğrenci yarışmaya katıldı. Bu yarışmada ferdi puana göre Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Ziya Kasapoğlu birinci ve yine aynı okuldan Muhammed Akdu ikinci oldu. Genel okul puanına göre ise Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçe birincisi oldu. Öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka’nın elinden aldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Liselerarası Fantastik Münazara Turnuvası Birinciliği

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin düzenlediği Liselerarası Fantastik Münazara Turnuvası’nda Ahmet Eren Kutluca, Behice Yıldırım ve Hasan Yacı’dan oluşan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin takımı birinci oldu. Yine aynı okul öğrencisi Ahmet Eren Kutluca ise turnuvanın en iyi konuşmacısı seçildi.

MUNCL’16 12 Ödülle Tamamladı

Çağrıbey Anadolu Lisesi'nde düzenlenen MUNCL Model Birleşmiş Milletler Konferansı'na 29 kişilik bir ekiple katılan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, buradan da ödüllerle döndü. Üsküdar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kapanış programında Mahmut Sami Akçay Ekonomik ve Sosyal Komite‘de Amerika Birleşik Devletleri'ni temsilen en iyi delege, ayni komitede Fransa'yı temsil eden Zeynep Sümeyye Gümüş ile Japonya’yı temsil eden Elifnur Karataş gözde delege, yine aynı komitede İngiltere'yi temsilen Ahmet Emre Safsoy, İspanya’yı temsilen Eyüp Berk Utku ile Afganistan’ı temsil eden Usame Kıyak mansiyon ödülü alırken, Siber Silahsızlanma Komitesi'nde İngiltere'yi temsil eden Baha Seyidoğlu en iyi delege, Çin'i temsil eden Kerem Kamiloğlu gözde delege, Fransa'yı temsilen Asyahan Kardeş mansiyon ödülü aldılar. Konferansın NATO temsilinde Estonya ataşesi olan Enes Onuş gözde delege, Kanada adına konuşan Enes Safa Çetin ise mansiyon ödülü alırken, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nde Halise Rana Yum gözde delege ödülü aldı.

Polonya Kopernik Bilim Şenliği’nde Türkiye’yi Başarıyla Temsil Etti

Avrupa'nın en büyük açık hava etkinliği olarak bilinen Bilim Şenliği’nin bu yıl 20.si gerçekleşti. Her yıl farklı ülkelerden üniversitelerin, araştırma enstitülerinin, müzelerin ve bilim merkezlerinin katılım sağladığı etkinlikte bu yıl Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi de hazırlamış olduğu bilimsel etkinliklerle yer aldı. Etkinlik Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleşti. Türkiye’den katılan tek kurum olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, ülkeyi başarıyla temsil ettiler.