HER KİTAP YENİ BİR HAYAT’IN SONUÇLARI AÇIKLANDI

İmam hatip öğrencilerini kitapla buluşturan  ‘Her Kitap Yeni Bir Hayat’ projesinin kazananları belli oldu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirdiği projede öğrenciler bir eğitim yılı boyunca belirlenen kitapları okuyarak, bu kitaplardan sınav oldu.

KİTAP KURTLARI ÖĞRETMENLERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞTI

Gençlerdeki kitap okuma alışkanlığının ve sevgisinin gelişmesini sağlayan bu proje ile tarihimizde eğitimin önemli bir parçası olan ders halkalarını, kitap müzakere halkaları şeklinde canlandırarak, öğretmen öğrenci ilişkilerini yeniden edebiyat, ilim ve sanat meclisleri seviyesine yükseltmek amaçlandı.

Gençlerin milli ve manevi değerleri tanımalarını ve onlarda bu değerlerin gelişmesine katkı sunacak eserlerin belirlenerek, bu eserlerle öğrencilerin tanışmalarını sağlamak için geliştirilen projede öğretmenlere de büyük görevler düştü.  Öğretmenlerin gençleri okumaya teşvik etmesi, bu alanda sahip oldukları bilgi ve tecrübeyi gençlere aktarmaları sayesinde milli ve manevi değerlerde yaşanan aşınmanın, teknolojinin menfi etkilerinin önüne de bir nebze olsun geçilmesi hedeflendi.

İSTANBUL’DAN 7 BİN YÜZ KİŞİ KATILDI

İstanbul’daki imam hatip lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden 7 bin yüz kişinin katıldığı projede; Çöle İnen Nur(Necip Fazıl Kısakürek), İmanın Güneş Yüzlü Çocukları(Ahmet Türkben), Osmancık(Tarık Buğra),  Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler(Rasim Özdenören) ve Beş Şehir(A.Hamdi Tanpınar) kitapları öğrenci ve koordinatör öğretmenlere ücretsiz olarak ulaştırıldı.

YARIŞMA İKİ KADEMEDE GERÇEKLEŞTİ

Proje iki kademeli sınav şeklinde uygulandı. Tüm öğrencilerin girdiği ilk sınavda okul birincileri belirlenirken, ikinci sınav da ise okulların birincileri kendi aralarında yarıştı. Final sınavıyla birlikte ilk otuza giren öğrenciler 6 Haziranda gerçekleşecek olan törenle ödüllerini alacak. Yarışmanın ödülleri ise şu şekilde; ilk 10’ a giren öğrenciler dizüstü bilgisayar, ikinci 10’a girenler profesyonel fotoğraf makinesi ve üçüncü 10’a giren öğrenciler ise tablet bilgisayar.

İşte ödül alacak öğrenciler ve okulları;