HATİMDER'İN UMRE ÖDÜLLÜ 40 HADİS YARIŞMASININ FİNALİ YAPILDI

Hatay İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği HATİMDER, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği Hatay'da bulunan İmam Hatip ortaokulları ve liseleri arasında "Peygamberim Önderim Kırk Hadis Yarışması"nın finali Antakya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İki ayrı kategori şeklinde yapılan yarışmada öğleden önce 22 İmam Hatip Ortaokulu yarıştı.

Genç Sada Kur'ân-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Hatay birincisi ve Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ali Nalbant'ın Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan HatimDer Başkanı Mehmet Yolcu, bu tür yarışmalarla hem İmam Hatip okullarının kalitesini arttırmak hem de öğrencilerin Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerini öğrenmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Yolcu, "Çocuklarımızın hayatında kendilerine yol gösterici bir klavuz hükmünde olan bu hadisleri kendilerine rehber edinmelerini sağlamak istiyoruz." sözlerini ekledi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'ın selamlama konuşmalarının ardından yarışmaya geçildi. Yarışmanın Jüri üyeliklerini Mustafa Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Uyanık, Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak, İl Vaizleri Hasan Fındık, Nazife Sağlamoğlu ve Remziye Köroğlu yaptı.

Öğleden sonraki gerçekleştirilen programda ise 12 Anadolu İmam Hatip Lisesi yarıştı. Öğrencilerin 40 Hadis-i Şerif'i ravileriyle birlikte hem Arapça'sını hem de Türkçe anlamlarını ezberledikleri ve her öğrencinin birbirinden güzel okuduğu yarışmada Jüri üyeleri dereceye girecek öğrencileri seçmede zorlandılar.

Yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Güzeller Hac ve Umre Organizasyonu şirketi sahibi Oğur Güzel de böyle kutlu bir yarışmaya sponsor olmaktan son derece memnun olduğunu ifade etti. Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Altınöz, MemurSen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, İlim Yayma Cemiyeti Hatay Şube Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yıldız ve Antakya Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Cüneydioğlu'nun da hazır bulunduğu yarışma ödül töreni ile sona erdi.

Yarışma sonucunda Lise kategorisinde dereceye giren okullar ve öğrencileri ile kazandıkları ödüller şöyle:

1- Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi /Büşra Nur Sevik / UMRE ÖDÜLÜ

2- Dörtyol Anadolu İmam Hatip Lisesi / Veysel Yolaçan / 750 TL

3- Habibi Neccar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  /  Ayşenur Kaba / 350 TL

Ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye 100 TL Mansiyon Ödülü ve Antakya Müftülüğünün kitap setinden oluşan hediyeler verildi.

Ortaokul kategorisinde  dereceye giren okullar ve öğrencileri ile kazandıkları ödüller şöyle:

1- Şehit Mehmet Şenol Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu / Muhammed Salih Gilli /  1000 TL

2- Dörtyol Mevlana İmam Hatip Ortaokulu / İbrahim Ethem Kılınç / 500 TL

3- Narlıca Şehit Mustafa Tecimen İmam Hatip Ortaokulu / Mehmet Elmas / 250 TL

Ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye 100 TL Mansiyon Ödülü verildi.