HACI BEŞİR AĞA MEDRESESİ DUALARLA AÇILDI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından 12 yıldır genel merkez olarak kullanılan Hacı Beşir Ağa Medresesi, 2 yıl süren restorasyonun ardından dualarla açıldı. Yeni dönemde ÖNDER Akademi olarak ilim, kültür, sanat ve atölyeler çerçevesinde hizmet verecek olan medresenin açılışına İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, TGTV Genel Başkanı Hamza Akbulut, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, ÖNDER eski genel başkanları, imam hatip lisesi öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından 8 aylık bir çalışmanın ürünü olan ve 7 eseri kapsayan “İstanbul 7 Tepe” adlı resim sergisinin açılışı da yapıldı. Misafirler sergiyi gezerek Ertuğrul Çakır Atölyesi öğrencilerinin resmettiği ve İstanbul’un 7 farklı konseptini yansıtan resimler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ÖNDER Gençlik Buluşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen "Millet" isimli tablonun kopyasının da aralarında olduğu 7 eser Hacı Beşir Ağa Medresesi ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü.

Açılışta bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, sanat ve kitapla ilgili konularda bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Öğrencilerin yaptıkları iki önemli çalışmayı paylaşma amacıyla bir araya geldiklerini belirten Bekiroğlu, "Bunlardan biri resim sergisi, diğeri de kitap projesi. Son dönemde imam hatip meselelerini konuştuğumuzda en çok sıkıntılı bulduğumuz alanlar sanat ve kitaptır. Kültür, sanat, edebiyatla ilgili sıkıntılı olduğumuzu her seferinde dile getiriyoruz. Bunu telafi etmenin yolu mütevazi de olsa küçük küçük adım atmaktan geçiyor. Bugün sanat eserlerimizde bu mütevazi ama çok önemli adımı görmüş olduk." diye konuştu.

Açılış programında bir konuşma yapan ÖNDER Akademi Başkanı Doç. Dr. Cihat Demirli ise mekanın geçmişinin de dikkate alındığında önemli bir emaneti devraldıklarını ifade etti.

ÖNDER Akademi'yi kurgularken uzun soluklu bir süreçten geçtiklerine değinen Demirli, "Varlık sebebimiz olarak bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında paydaşlarla birlikte istikamet üzere değer üreten eğitim, araştırma, geliştirme ve yayın çalışmaları yapacağız. ÖNDER Akademi'nin söylemlerinden öte faaliyetleri bize ipuçları verecektir. İlerleyen zamanlarda bu faaliyetin gelişmesini diliyoruz." dedi.

Programda ayrıca geçtiğimiz dönemde imam hatip okulları arasında düzenlenen "Her Kitap Yeni Bir Hayat" kitap okuma yarışmasının finale kalan öğrencilerine ödülleri takdim edildi. İstanbul genelinde eğitim gören 7 bin 100 öğrenci ve koordinatör öğretmenin katıldığı kitap okuma projesinde öğrenciler 5 kitap okuyarak bu kitaplardan sınava tabi tutulmuşlardı. Dereceye giren ilk on öğrenciye diz üstü bilgisayar, ikinci olan on öğrenciye fotoğraf makinesi, üçüncü olan on öğrenciye ise tablet hediye edildi.

Ertuğrul Çakır Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı “İstanbul 7 Tepe” sergisinde eserlere emek veren öğrencilere Görsel Sanatlar Öğretmeni Ertuğrul Çakır’ın kendisinin tasarladığı özel yapım ödüller takdim edildi.

Açılış ve ödül törenlerinin ardından misafirler ve öğrenciler Hacı Beşir Ağa Medresesi’nin bahçesinde kurulan sofralarda bir araya gelerek iftar ettiler.