GENÇ YAZARLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

ÖNDER ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığında yapılan Yazarlık Atölyesi projesi hafta sonu gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Bir yıl boyunca eğitim alan öğrenciler, bu süre zarfında pek çok Türk ve dünya klasiklerinden eserler okudu. mütalaa ettikleri eserlerin ışığında deneme ve öykü yazan gençler, yazarlık yolunda ilk adımlarını attılar.

Gerçekleşen ödül törenine ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Başkan Yardımcıları Demet Tezcan, Mehmet Sönmez, Raif Nas, Mustafa Karakuş, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Özcan Taş ve Cihan Çarbaş, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve edebiyat dünyasının değerli yazarlarından Ahmet Mercan, Arzu Kadumi, Naime Erkovan, Sümeyra İkiz, Ayla Aydemir katıldı.

UZUN SOLUKLU ÇALIŞMALAR SABIR GEREKTİRİR

Programda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu; “Uzun soluklu çalışmalar çok fazla emek gerektirir. Bu yüzden bazılarında performans düşüklüğü olur ve genellikle de devam edilmez ama görüyorum ki siz bunu aşmışsınız. Sizleri tebrik ediyorum ve yazı hayatınızın hiç bitmemesini diliyorum.” dedi.

YAZARLIK YOLUNDAKİ GENÇLERE TAVSİYE

Yazar Ahmet Mercan ise yazarlık yoluna çıkan gençlere tavsiyelerde bulundu. Mercan; “Yazabilmek için insanın bir derdinin olması gerekir. Dünyada bulunuşunun izahını yapabilmeli ve bu izahta istisna bırakmaksızın tüm insanlığı kuşatan bir yücelik olmalı.” dedi.

Yazma eyleminin tanımını da yapan Mercan; “Okumakla dolduğun zaman, bardağın taşan ilk damlası yazmaktır. Buraya kadar kendimizi yetiştireceğiz ve ondan sonra yazacağız. Yazdıklarımızın iyi olması için aceleci olmayacağız, bardağı iyi dolduracağız ve kendi özgün yolumuzu bulacağız.” dedi.

ASIL YETENEK SİZİN DAMARLARINIZDA

Gençlere çok önemli bir yolun başında olduklarını söyleyen Mercan; “Yazarlığın okulu olmaz ama kafamızdaki düşünceleri açmak, eğilimimizi ölçmek, kendi içimizde oluşturduğumuz duvarları yıkmak için bu kursalar bu yönden yol göstericidir. Asıl yetenek sizin damarınızda, Allah vergisi damarı yakalayıp çalıştıracaksınız ve farklılaşacaksınız.” dedi.

Ödül töreninin finalinde dereceye giren öğrenciler, ödüllerini yazarların elinden aldı.

Dereceye giren öğrenciler;
Birinci             – Seyhan Kübra Kaplan