Gebze İmam Hatip Mezunları Derneği (GİLM-DER)'nden Mezuniyet Gecesi

Gebze imam hatip mezunları derneği tarafından düzenlenen mezuniyet programına ilgi yoğun oldu.

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Mehmet Aslan,Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Soba,Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, GİLM-DER Dernek Başkanı Cenk Çelik,Yönetim Kurulu üyeleri Cafer Mert,Hamdi Çiloğlu,Hüseyin Güler, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Erden,Mahmut Aşıkoğlu,Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan,Dilovası Mezunlar Dernek Başkanı Metin Karakurt,Gebze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Sedat Çelik,Kocaeli Büyükşehir Hukuk Müşaviri Necmi Özen,Gosb Müdür Yardımcısı Mahmut Yandık,Arapçeşme Muhtarı Remzi Kandaz,Gebze İHH yönetimi,Darıca Eğitim Birsen Başkanı LokmanYazıcı,stk temsilcileri,okul öğretmenleri, mezunlar, veliler, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gebze İmam Hatipte Müdür Yardımcısı ve mezunlardan Aynur Baran Keski'nin öncülüğünde Salih Şenlik,Hafize Kaçmaz,ve Sümeyye Altıok' un hazırladığı program İstiklal Marşı ile başladı.

Sunuculuğunu Osman Çankayanın yaptığı, 2014 mezunumuz derneğimiz üyesi Emrecan Tekel'in Kuran Tilavetiyle başlayan program Okul müdürümüz Ethem Karaçoban'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Okulun bu sene de çeşitli dallarda başarılar elde ettiğinde vurgu yapan Karaçoban,ortakul ve lise öğrencilerini okullarına beklediklerini söyledi.Mezunların bu okullara sahip çıkmasını sorumluluklarını artırdığını ifade eden Karaçoban ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

GİLM-DER Başkanı Cenk Çelik yaptığı açıklamada Gebze'de bulunan imam hatip okullarına,öğrencilere ve de mezunlara her zaman destek olduklarını bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Programa katılan,destek veren herkese teşekkür eden Çelik, mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Okul mezunlarından Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay yaptığı konuşmada imam hatipli olmanın gururunu her zaman taşıdığını bunun kendisi için bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Gebze Kaymakamı Mehmet Aslan yaptığı açıklamada İmam hatip neslinin önder kişiler olmasının önemine işaret etti.Böyle bir etkinlik düzenledikleri için Gebze İmam Hatip Mezunlar Derneği'ne ve de okul yönetimine teşekkür etti.

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman yaptığı konuşmada burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanımızın imam hatip mezunu olduğunun altını çizen Yaman,ülkemizin inançlı nesilllerle güçlü olacağını ifade etti.

Öğrencilerin hünerlerini sergilediği programda okulun ilahi korosunun söylediği ilahilerle duygusal anlar yaşandı.
Necip Fazılın 'Zindandan Mehmede Mektup' adlı şiirini okuyan son sınıf öğrencisi Tarık Yıldız'ı dinleyen seyirciler, gözyaşlarına hakim olamadı.İmam hatip andının okunması ve slayt gösterisininn ardından Final bölümünde Eşref Ziya Terzi sahne aldı.

Söyledigi birbirinden güzel ezgilerle salonu coşturan Terzi,izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Protokol üyelerinin de eşlik ettiği eserlerle mezuniyet gecesine damga vuran Eşref Ziya Terzi, kendisini dinlemeye gelen izleyicilerden ve öğrencilerden tam not aldı.

Program sonunda okul birincilerine mezunlar derneğinin hediye ettiği altınlar Kocaeli Milletvekilini Cemil Yaman ve Gebze Kaymakamı Mehmet Aslan tarafından takdim edildi.