FB'li Eski Yöneticiden Siirt'e İHL

Kentte imam hatip lisesi ve öğrenci yurdu yaptıracak olan Fenerbahçe Eski 2. Başkanı ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve iş adamı Ethem Sancak ile birlikte Siirt'e geldi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, imam hatip lisesi ve öğrenci yurdu yaptıracağı Siirt'e, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve iş adamı Ethem Sancak ile birlikte gitti.

Eğitim yatırımlarını görüşmek üzere özel uçakla Siirt'e giden Özdemir, Erdoğan ve Sancak, İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, imam hatiplerin önemine değinerek, bayanların toplumun bel kemiğini oluşturduğunu, imam hatip okullarının da bu konuda çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Özdemir ile okulda incelemelerde bulunan Erdoğan, okulun şeref defterini de imzaladı.

Heyet, daha sonra Vali Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

Bilal Erdoğan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Hayırseverimizin katkısıyla Siirt'e bir kız imam hatip lisesi ve ortaokulu ile kız yurdu yaptırmak için buraya geldik. Bizim de İstanbul'da bir vakfımız var. Vakıf olarak bu yurtta inşallah bir görevimiz olacak. Burada sayın valimizin ev sahipliğinde araziyi görmek, öğrencilerimize ne düşündüğümüzü anlatmak için ziyarete geldik" dedi.

Vali Aydın da, okulun 80 derslikli ve Güneydoğu'nun en büyük prestijli projelerinden biri olacağını belirterek, Özdemir ve Erdoğan'a teşekkür etti. Vali Aydın, Pervari İmam Hatip Lisesi'nin de iş adamı Sancak tarafından yaptırılacağını bildirdi.

Heyet daha sonra Aydınlar ilçesindeki türbeleri ziyaret etti ve vatandaşlarla görüştü.

Yapılacak olan okulda; 80 derslik, 600 öğrenci kapasiteli kız yurdu ile kapalı spor salonu da bulunacak.