Diyarbakır`da `Ezan`ı Güzel Okuma Yarışması` Düzenlendi

Diyarbakır`da İmam Hatip Ortaokul öğrencileri arası "Ezan´ı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi. Yarışmada Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi birinci oldu.

Merkez Bağlar İlçesi Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü koordinatörlüğünde  Bağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü`nün Konferans Salonunda İmam Hatip Ortaokul öğrencileri arası "Ezan´ı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Program Çınar Müftüsü Şemsettin Şimşek`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşması yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Aslan Özdemir, programı düzenleyen okul yönetimine teşekkür ederek, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Yarışmadaki amacının güzel ezanı dinletmek ve bütün diyara duyurmak olduğunu ifade eden Gökalp, "17 ilçemizde tüm imam hatip ortaokulları arasında düzenlediğimiz bir yarışmadır. Programa ilçelerden katılımcılar geldi. 58 öğrencimizi dinledik bunlar içerisinde 10 asil yarışmacı belirledik. Bu yarışmacılarımız da jüri üyelerimizin yanında tekrar ezan-ı şerifi okudular. Amacımız öğrencilerimizi ödüllendirmek veya bir okul reklamı değildir. Amaç Ezan-ı Şerifi, Ezanı-ı Muhammed`iyi tanıtmak, bu güzel nağmeyi bütün diyarlarda yükseltmektir. Bütün çabamız bunun içindir. Diyarbakır`ımızın böylesi huzursuz bir ortamda amacımız bir nebze de olsa insanları rahatlatmak, insanların ezana karşı olan farkındalığını tekrar harekete geçirmektir." ifadelerini kullandı.

Jüri üyeleri seçimlerini yaparken Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu`nun hazırladığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Yarışma, jüri üyeleri önünde ezan okuyan 10 öğrenci arasında yapıldı. Yapılan yarışmada birinci Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Musa Bayuncuk, ikinci Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Hüseyin Kaçınık, üçüncü ise Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Mert Şart oldu. Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere Kur`an-ı Kerim ve altın verildi. Diğer yarışmacılara ise Kur`an-ı Kerim ve kol saati hediye edildi.