Çorum`da İmam Hatip Liseliler Bayırbucak Türkmenleri`ne Yardım Eli

Çorum`da Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Bayır Bucak Türkmenleri`ne yardım ulaştırmak için seferberlik başlattı. Makarna ve konserve gibi en kolay hazırlanabilecek gıda ürünlerinden oluşan yardım paketleri hazırlayan öğrenciler, İHL yönetimi ve hocalarının da desteğiyle önemli bir sorumluluğa imza atıyor.

Kampanyanın başladığı ilk günden bu yana, kısa sürede 4,5 tonluk gıda malzemesine ulaşan öğrenciler, gıda miktarını 18 tona tamamlamak için tüm hayır sahiplerinden destek beklediklerini ifade etti.

Muhatap oldukları katliamdan kurtulmak için var güçlerini ortaya koyan Bayır Bucak Türkmenleri için, "Birlik oluyoruz, Bir TIR da Bayır Bucak Türkmenleri`ne konserve ve makarna gönderiyoruz." sloganıyla yola çıkan gençler, büyük bir duyarlılık örneği sergiliyor.

Bir paket makarnadan, bir kutu konserveye kadar bağışın azına çoğuna bakmaksızın hepsine koşuşturan gençler, malzemelerin 18 ton olmasıyla birlikte hemen sevkiyatı gerçekleştirecek.

"Hızlı davranalım, Hızır gibi yetişelim." diyen gençler, hayırsever Çorumlular`a çağrıda bulunarak, İHL Müdür Yardımcısı Bekir Tokgöz`e ait 0505 712 38 86 nolu telefondan her türlü irtibatın kurulabileceğini duyurdu.

Üzülmek çare değil mesele yardım etmek

Bayır Bucak Türkmenleri`nin yaşadığı drama sessiz kalmayan İHL öğrencileri, "Üzülmek çare değil, mesele yardım edebilmektir." diyerek çıktıkları hayır yolunda başarıyla ilerliyor.

Dinin emrini, insanlığın gereğini yerine getirme konusunda heyecanla çalışan öğrenciler, Okul Müdürü Hüseyin Kır ve Kampanya Koordinatörü Yakut Bozdağan`ın öncülüğünde arı gibi çalışıyor.

Öğretmenler maaşından, öğrenciler sofrasından, veliler çocuklarının rızkından ayırarak destek verdiği kampanya, öğrenciler için aynı zamanda İNFAK eğitimini barındırıyor.

Öğrencilerinin sorumluluk duygularını ve paylaşım hassasiyetlerini geliştirmek için bu tür kampanyaların önemli bir hayat eğitimi olduğuna işaret eden İHL yöneticileri, "Paylaşma erdemini ve din kardeşliğini hayatlarının merkezine taşıyan öğrencilerimiz, her türlü takdiri hakeden bir özveriyle gönüllerini ortaya koydu." dedi.

Mazlum çocukların açlıktan ölmesine razı değiller

Sosyal medyaya düşen çocuk mektuplarından etkilenen İHL öğrencileri, mazlum çocukların açlıktan ölmesine razı gelmediler.

11 yaşındaki bir kızın bombalarla vurulmuş cesedi üzerinden çıkan bu mektup, çocukların içinde bulunduğu durumun en açık örneği oldu.

İşte o mektup:

"Bu benim vasiyetimdir: Canım anneciğim, senden beni muhteşem kahkahalarımla hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. Ve sen ablacığım. Arkadaşlarıma de ki, o açlıktan öldü.

Ve sen abiciğim. Üzülme. Ama ikimizin birlikte "Biz açız" dediğimizi hatırla. Ey Ölüm Meleği, acele et ve ruhumu al ki artık cennette yemek yiyeyim. Ve ben çok açım. Ve ey ailem, benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de cennette yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim. İşte bu benim tabutum."

Karınca gibi malzeme taşıyorlar

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi`nin başlattığı gıda yardımı kampanyası, görülmeye değer görüntüler içeriyor.

Paketlerle gelen bağışları karınca gibi hemen depo alalına çekip istifleyen öğrencilerin yanı sıra, okula gelirken evinden getirdiği bir kaç paket makarnayı okulda oluşturulan toplama masalarına bırakan öğrenciler, Türkmen kardeşleri için lokmasını paylaşıyor.

Yardımın azı-çoğu olmaz mantığı ile herkes, gücünün yettiği kadar, hayır seferberliğine destek oluyor.

Anadolu İHL`de yanan bu hayır meşalesi, Çorum merkezde yer alan diğer İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları`nı da sarmış durumda.

Allah için bir iş yapmak, hayra koşmak, lokmasından infak etmek konularını derslerinde gören öğrenciler, teorik olarak aldığı eğitimi, yüreklerini ortaya sererek pratiğe dönüştürüyor.

"Komşusu açken, tok yatan bizden değildir" buyruğunu esas alıp, aç kalan kardeşleri için koşuşturan gençler, her türlü övgü ve takdiri hakediyor.