Buharaevler Kız İHL’de Wushu ve Budokaido Kursları Açıldı

Buharaevler Kız İmam Hatip Lisesi’nde eğitim öğretimlerini sürdüren öğrenci ve yakınlarına yönelik Wushu ve Budokaido branşlarında kurslar açıldı.

Açılan kurslar hakkında bilgi veren Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Aysun Tut, “Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek enerjilerini doğru yerde ve düzenli bir şekilde sarf etmelerini sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve aktif lisanslı sporcu olabilmeleri amacıyla düzenlemiş olduğumuz kurslarımız eğitim öğretim boyunca ve yaz tatillerinde gruplar halinde devam edecektir.”dedi.

Kursların Milli taekwondocu ve Wushu Milli Takım Antrenörü Merve Dilekci gözetiminde başladığını belirten Tut, “Kurslarımızda hedefimiz okulumuza, ilimize ve ülkemize madalya kazandıran sporcuların yetişmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına milletine hayırlı fertlerin yetişmesi için, geleceğimiz için bu kızlarımızın hizmetinde gücümüz yettiği müddetçe bulunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Spor aktivitelerinin yanı sıra değişik kurum ve kuruluşlarda kademeli olarak çalışmak, sporun yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Tut, “Hedef kitlemiz kız öğrencilerimiz ve yakınlarıdır. Okul Müdürü olarak inancım, önümüzdeki zaman içerisinde programlanmış istikrarlı bir çalışmanın meyvesini öğrencilerimiz alacaktır. Ülkemiz genelinde kız imam hatip liselerinde bir ilkin öncülüğünü yapıp imam hatip ruhunu oluşturmak hedeflerimiz arasındadır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.