Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri

İskenderun`da 3 okulun ortaklığıyla yürütülen "Today`s Readers, Future Leaders, Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri" isimli kitap okuma projesi ödülleri ile başladı.

Proje kapsamında 6 ülkede aynı anda yapılan logo yarışmasında, İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Safa KORHAN birinci olarak İntel İ3 işlemcili bilgisayarın sahibi oldu. Yaptığı logo ile kendi okulunda birinci olan Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu öğrencisi Selma TEKDAL ise bir adet tablet bilgisayar kazandı.

Proje hakkında bilgi veren Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR," Projemiz Türkiye, Litvanya, İtalya, Danimarka, Romanya ve Polonya olmak üzere 6 ülke ortaklığında yürütülüyor. Projemiz, Türkiye Ulusal Ajansı aracılığıyla Türkiye`de ilk kez aynı ilçeden 3 okulun ortak olduğu tek stratetik ortaklık projesi ,Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu,Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ve İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde eş zamanlı olarak yürütülüyor. Proje kapsamında, 2 yıl boyunca öğrencilerimiz,velilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber, Türkçe ve İngilizce kitaplar okuyacağız. Öğrencilerimizle beraber, yeni hikaye kitapları hazırlayıp, bu kitapları online olarak başkalarının okuması için yayınlacağız. Öğrencilerimizi kütüphanelere yönlendirip, kitapların önemini onlara anlatacağız. 2 yıl süresince, ilginç aktivitelerle öğrencilere kitap okumayı sevdirmeye yönelik çalışmalar yaptıracağız." dedi.

İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet Faruk CEVHER,"Bu proje öğrencilerin başarıya ulaşmasında büyük bir etken olacak. Çünkü, her şey okumakla başlar. Öğrencilerimiz kitap okuyarak, zihinlerini istedikleri yönde geliştirebilirler. Şuanda öğrencilerimizle beraber kitaplar okuyoruz ve kitaplar bittiğinde öğrencilerimizi o kitaplar hakkında sınava tabi tutuyoruz ve anlayıp anlamadıklarını ölçüyoruz.Logo yarışmasında okulumuz öğrencisi Safa KORHAN`ın yaptığı logo, 6 ülke de yapılan oylamadan birinci oldu. Bu da bize ayrı bir motive kaynağı oldu." dedi.

Proje kapsamında toplam 760 adet kitap alındığını belirten Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdürü Aytaç YAMAN, "Projemize öğrencilerimiz ilk günden beri büyük ilgi gösteriyor. Özelllikle logo yarışmasında verdiğimiz tablet ödülü büyük heyecan yarattı. İkinci öğrencimize ise mp3 player hediye ettik.Logo yarışmasına katılan diğer öğrencilerimize ise degişik tutarlarda hediye çeki verdik. Proje kapsamında, Kütüphanemizi zenginleştirme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Velilerimizi de okulumuza davet ettik. Beraber kitap okuyacağız. Yakında kitap toplama kampanyası yapmayı planlıyoruz."dedi.