BAYBURT VE MALATYA BÖLGE TOPLANTILARI YAPILDI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin öncülüğünde Erzurum, Gümüşhane, Erzincan, Rize ve Trabzon illerinin katılımıyla Bayburt’ta;  Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Bingöl ve Tunceli illerinin katılımıyla da Malatya’da bölge toplantıları gerçekleştirildi.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şişman ve Hacı Sürmeneli’nin katıldığı toplantıya toplamda 16 ilden 61 dernek başkanı ve temsilcisi katılım gösterdi. Türkiye genelinde hizmet veren imam hatip mezun derneklerinin faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantılarda geleceğe dönük proje ve çalışmaların üzerinde duruldu.İllerde faaliyet gösteren mezun derneklerinin bulundukları şehirdeki kamu kurumları ve diğer STK’larla olan ilişkilerinin konuşulduğu toplantıda, çeşitli kurumlara sunulan projelerin durumları da değerlendirildi.

Malatya’da gerçekleşen bölge toplantısına Yeşilyurt Kaymakamı Nesimi Babahunoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hikmet Kahraman katılım gösterdi.

Bayburt’ta gerçekleşen toplantıya ise Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkan Vekili Nesimuttin Selçuk, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, İHH Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, İl Müftüsü Cemalettin Aksoy katıldı.

Zor Günlerde STK’lara Daha Çok İş Düşüyor

Bayburt ve Malatya’da gerçekleşen bölge toplantısında, imam hatip okullarının akademik ve manevi çalışmalarına katkı sunmak adına neler yapılacağı masaya yatırıldı.

Mezun dernek başkanları ve temsilcileriyle gençlik, okula aile birliği, kültür-sanat, spor ve öğretmen çalışmaları istişare edilerek bu ve benzeri alanlarda daha kapsamlı içerikler üretilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

ÖNDER’in 24-25 Eylül’de Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği 13.İmam Hatipliler Kurultayı’nda alınan karar üzerine Türkiye’deki bütün imam hatip ortaokulu ve liselerde birer temsilci öğretmen belirleme çalışması hakkında da derneklerden bilgi alındı.

Yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, imam hatip öğrencilerine hizmet ederek Türkiye’nin geleceğinin inşasında önemli bir sorumluluk üstlenen derneklerin, ülkenin içinde bulunduğu zor günlerde daha çok sorumluluk alması gerektiğine de vurgu yapıldı.