Avrupa`daki ilk İmam Hatip Lisesi İlk Mezunlarını Verecek

Gençlere dini eğitim vermek ve dini bilinç kazandırmak amacıyla yaklaşık 4 yıldır hizmet veren Belçika`daki İbn-i Sina İmam Hatip Lisesi bu yıl ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.

Belçika`nın Mons kentinde 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan bir okul binasının, 1989`da alınıp gerekli tamiratın ardından önce İbn-i Sina İslami İlimler Enstitüsü`ne, 2012`de de aynı adla yatılı kız imam hatip lisesine dönüştürülmesinin ardından, okul bu sene ilk mezunlarını verecek.

Avrupa`nın değişik ülkelerinden 184 öğrenci

Okul Müdür Yardımcısı Hakan Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa`daki Milli Görüş teşkilatının destek ve katkılarıyla okulun alındığını, ardından da Milli Eğitim Bakanlığına müracaat edildiğini anlattı. Bakanlık yetkililerinin incelemelerinin ardından 2012 yılında İbn-i Sina Enstitüsü`nün aynı adla imam hatip lisesine dönüştürüldüğünü kaydeden Ferah, "Okulumuz şu anda 8 şube ile eğitime devam ediyor ve toplam 184 öğrencimiz var. 2012 yılında kurulduğu için de bu sene itibarıyla ilk mezunlarımızı vereceğiz Allah`ın izniyle" dedi.