Alzheimer Hastaları için GPS Tabanlı Mobil Takip Sistemi

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Mustafa Yorulmaz  ve  takım arkadaşı Alp Onur, Alzheimer hastalarına ve kaybolan eşyalara yönelik hazırladıkları girişimcilik projesi, Türkiye birincisi oldu.

Çocukluğundan bu yana bilgisayar ile uğraşan Mustafa Yorulmaz yaz tatilini değerlendirmek için Innocampus’ün hazırladığı kampa katıldı.  5 gün süren Girişimcilik kampında Alp Onur ile birlikte "GPS Tabanlı Mobil Takip Sistemi" hazırladı.

"Türkiye birincisi olduk, gururluyuz."

Alzheimer hastalarının takip edilmesi ve kaybolan eşyaların bulunması fikrinden yola çıkarak hazırlanan proje, İnternet konusunda Avrupa’nın en önemli etkinliklerinden biri olan dünyaca ünlü  Web Summit’in  düzenlemiş olduğu Türkiye Geneli Girişimcilik Yarışması İmpact Hub’da Türkiye birincisi oldu. Bu sayede Lizbon’da gerçekleşen Websummit 2016 zirvesine katılma hakkı kazanan Alp Onur ve Mustafa Yorulmaz, birinci olmanın yanı sıra yarışmaya katılan tek liseli grup olmalarından dolayı duydukları gururu dile getirdiler.

"Eğitimime destek veren bir okulda okuduğum için çok şanslıyım."

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mustafa Yorulmaz, çocukluğunda çok hareketli olduğundan dolayı enerjisini atmak için bilgisayarla uğraştığını ve beş yaşından bu yana bilgisayarla iç içe olduğunu söyleyerek "Yazılım ile uğraşmaktan zevk alıyorum. Geçtiğimiz yaz tatilini değerlendirmek için, İnnocampus’ün hazırladığı  girişimcilik kampına katıldım. Burada tanıştığım Alp Onur ile birlikte ‘GPS Tabanlı Mobil Takip Sistemi’ yapmaya karar verdik. Alzheimer hastalarının yön duygularını kaybetmesi ve sürekli kaybolmalarının yakınlarına yaşattığı sıkıntıları düşünerek, ‘GPS Tabanlı Mobil takip Sisteminin’ hayatlarını kolaylaştıracağını düşündüm." dedi.

Yaptıkları bu proje daha sonra kaybolan eşyalırı da eklediklerini söyleyen Yorulmaz, "Looky ismini verdiğimiz çalışmamız, Inno kampüste beğenilince projemizi Prag’daki, “ Erasmus Student  and Alumnı Assocıatıon’a” gönderdik.  Bir süre önce Prag’dan haber geldi eğitime katılma  hakkı kazandık. Bundan sonraki süreçte de okulum bana çok destek oldu." dedi.

"LOOKY ile sosyal sorumluluk projelerine katılmayı düşünüyoruz."

Looky bizim için çok değerli bir proje diyen Alp Onur , “Looky ile sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlamak istiyoruz. Hem insan hayatına hem de alzheimer hastalarına büyük kolaylık sağlayacak bir projeye imza attığımız için gururluyuz.” diye konuştu.