ÖNDER ANKARA TEMSİLCİLİĞİ'NİN YENİ BİNASI AÇILDI

ÖNDER Ankara Temsilciliği’nin yeni binası, ÖNDER Akademi ve Talim Dergisi’nin tanıtımlarının yapıldığı bir programla açıldı. Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bugün dünyada en önemli meselelerden birinin küresel aşırılıkların ortaya çıkması olduğunu belirterek, “Sahih İslam anlayışının bütün dünyaya anlatılmasına ihtiyaç var. İmam hatip kalitesinin yükseltilmesi, diğer İslam ülkelerinde de aşırılıkların önüne geçilmesi için buradaki müfredatın uygulanması gereklidir” dedi. TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan da imam hatiplilerin Türkiye’nin geçmişine damgasını vurduğu gibi önümüzdeki dönemlere de damgasını vuracağını söyledi.

Ankara Tandoğan’da bulunan temsilcilik binası açılış programı, Tevfik İleri İmam Hatip öğrencisi Muharrem Kazım Dinç’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Emrullah İşler ve Murat Alparslan, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Bilecik Milletvelili Halil Eldemir, MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazıf Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı,  ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Ankara Temsilciliği Başkanı Enes Şişman ve ÖNDER yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu açılışa çok sayıda davetli iştirak etti.

Türkiye’nin en başarılı projelerinden biri

Konuşmasına, “İmam hatip liseleri niye başarılı oldu?” sorusuyla başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bir projenin toplumsal karşılığı varsa, başarılı olacağını, imam hatiplerin de Türkiye’nin başarılı ve en büyük projelerinden biri olduğunu söyledi. İmam hatiplerin milletin samimi gayretleriyle bu noktaya geldiğini belirten Kurtulmuş, “Bu başarının arkasındaki en temel nedenlerden biri de samimiyettir. Biz bu samimiyeti kaybetmeden, her zaman bu samimiyeti kuşanarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. Allah bile demenin yasak olduğu günlerden bugünlere gelindiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Şimdi çok daha güçlü olmamız, çok daha büyük perspektiflerle işimizi üretmemiz lazım. İslam topluluklarının önünü açacak yeniden büyük medeniyetimizi inşa edecek bir çabamız olmalı” ifadelerini kullandı.

İmam hatiplerin serüveni Türkiye’nin demokrasi serüveni

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, “İmam hatip serüvenine baktığımızda Türkiye’nin demokrasi serüveniyle birlikte inişli çıkışlı bir serüven olduğunu biliyoruz” dedi. İmam hatip okullarına milletin sahip çıktığını ve ekmeğinden aşından artırarak bu okulları yaptırdığını belirten Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten onların katkılarıyla, yerli ve milli duruşuyla imam hatip okulları yoluna devam etti. Hep bir model oldu. Bugün de Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle bu imam hatiplerin rol model olması ve uluslararası alanda da Türkiye’nin ürettiği yerli bir model olarak yer alması için arkadaşlarımız büyük bir çaba içindedir.”

İmam hatipler önümüzdeki döneme damgasını vuracak

TÜRGEV Başkanı ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan ise konuşmasında, ÖNDER’in çok önemli dönüm noktalarında, önemli mücadelelerin altında imza atan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir dönemeçte olduğunu belirten Erdoğan, “Batı medeniyeti denen medeniyetin artık bir çıkmaz sokağa girdiği, son lahzalara girdiğini konuşuyoruz. Onun yerini ne alacak, nükleer savaş mı olacak, bunları konuşuyoruz. Bütün bunların merkez noktası ise Türkiye. İmam hatipliler de Türkiye’nin geçmişine damgasını vurduğu gibi önümüzdeki dönemlere de damgasını vuracaktır” diye konuştu.

Tüm çocuklarımız için çalışıyoruz

ÖNDER’in 1958’te yola çıkmış ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da, o günden beri hizmetkarlığı esas almış öncü kuruluşlardan biri olduğunu, aynı istikamette bundan sonra da yoluna devam edeceğini söyledi. İmam hatip mücadelesinin, kendi köklerimizle barışıp o güçle bugüne ve geleceğe sözünü söylemek, yeni üretimlerde bulunmak, yeni çözümler üretmek ve bir tür çığır açma mücadelesi olduğunu belirten Bekiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu çalışmaları tüm öğrencilerimiz için yapıyoruz, 1 milyon 400 bin öğrencimiz var imam hatip okullarında, 18 milyon öğrencimiz var tüm okullarda. Biz tüm çocuklarımıza hizmet etmek için varız.”

İmam hatipli olamadım ama...

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da konuşmasında, anlatılanlardan sonra imam hatipli olamadığı için imrendiğini belirterek, “Ben imam hatipli olamadım ancak, Diyarbakır’da DSİ Müdürü iken iki yıl imam hatipte hocalık yaptım” dedi.

ÖNDER Ankara Başkanı Enes Şişman ise, “İmam hatip derneğimiz, sizlerin omuzunda bugünlere gelen hak davamızın ocağı olarak mücadelesini burada sürdürmeye devam edecek” diye konuştu.

Sizlerle birlikte yürümek istiyoruz

ÖNDER Akademi’nin tanıtım videosunun izletildiği programda konuşan ÖNDER yönetim kurulu üyesi ve ÖNDER Akademi Başkanı Cihad Demirli de, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. “ÖNDER Akademi, bir ‘sivil toplum kuruluşu girişimi’ niteliğini taşımaktadır. İlmin, beşikten mezara kadar hakikati bilme arayışı olduğunun idrakiyle hareket eder ve mefkûresini kadim medeniyetimizden alır.” diyen Demirli, bu çalışmalar içinde kültür-sanatın önemli bir yere sahip olacağına işaret etti. Demirli konuşmasını şöyle sürdürdü: “ÖNDER Akademi işbirlikçi bir yapıda ve stratejik anlayışla kurgulanmıştır, tüm projelerini katılımcı bir anlayışla gerçekleştirme düşüncesine sahiptir. Bu sebeple sizlerle birlikte yürümek istiyoruz.”

ÖNDER Akademi ve Talim Dergisi'nin çalışma ve içeriklerine aşağıdaki linklerden ulaşılabilecek:

ÖNDER Akademi

Talim Dergisi