3 bin 200 Öğrenciye İHL Yuva Oldu

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu, geleceğe yön vermek isteyen gençlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İrfan Güvendi, İmam Hatip Okullarına kayıt olmak için öğrenciler arasında tatlı bir rekabetin yaşandığını söyledi. Güvendi, "Öğrenci mevcudumuzu her yıl artırmamıza rağmen talebi karşılayamıyoruz. 2015 yılı itibariyle 3 bin 200 öğrenciye yuva olduk" dedi. Her yıl okullarına kontenjanın iki katı talep geldiğini belirten Güvendi, "Başta Ankara`nın sonra da Türkiye`nin İHL eğitiminde marka lisesi haline gelmemiz kontenjanlarımızı taşırdı" diye konuştu. Bu sene de Tevfik İleri`nin tercihlerde ilk sıralara yazıldığına dikkat çeken Güvendi, "Öğrenci profilinde çıtayı yüksek tutan okulumuz, bu yoğun talebi titizlikle değerlendirerek başvurulardan lise bölümünde 300, ortaokulda 360 öğrenciyi kabul etmiştir. Eğitimde tecrübe ve teknolojiyi etkin biçimde birleştirmiş olan Tevfik İleri AİHL; bünyesinde kitap sayısı binleri aşan zengin bir kütüphaneye, spor, sergi ve konferans salonlarına, 250 kişilik pansiyona ve büyük bir yemekhaneye sahiptir. Okulumuzda teknoloji alt yapısından kütüphaneye kadar `A kalite` bir eğitim veriliyor. Tecrübeli öğretmen kadromuz, sevgi ve ilgiye dayalı rehberlik anlayışı, öğrencilerimizin yeteneklerini öne çıkarmayı hedefleyen öğretim yapısı ile Tevfik İleri, bir marka haline geldi" dedi.