‘İYİLİK’ ÖNDER’LE OKULLARDA

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ortaklığında İyilik Okulu Projesi’nin tanıtım programı düzenlendi.

Lise ve ortaokul çağındaki çocukların karakter eğitimi kapsamında iyilik davranışlarını geliştirmeyi hedefleyen projede sorumluluk bilincine sahip çevresindeki, ülkesindeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine duyarlı bir toplum oluşturulması amaçlanıyor.

Okullarda iyiliği yayacak olan proje “İyilik Okulu” geleceğin teminatı çocukların iyilik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma bilincini de oluşturmada bir zemin olacak.

Programa MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, MEB Müsteşar Yardımcıları Dr. Muammer Yıldız, Yusuf Büyük, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Deniz Feneri Genel Başkanı Mehmet Cengiz,  İstanbul milletvekilleri, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, Prof. Dr. Ali Köse, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, imam hatip öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İYİLİĞİ YAYMAYA KARARLIYIZ

Programdaki konuşmasına Kayseri’deki hain terör saldırısını değinerek başlayan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu; “Kayseri'deki menfur saldırıya rağmen iyiliği yaymaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu saldırı bizim iyiliği ne kadar önemsememiz, onu yaygınlaştırmak için ne kadar çaba göstermemizi bize bir kez daha hatırlatıyor. Türkiye’deki ve İslam coğrafyasında yaşanmakta olan olaylar aslında bizim iyilik ile ilgili sorumluluğumuzu bir o kadar arttırıyor.” dedi.

İYİLİĞE ÖNCÜLÜK YAPIYORUZ

Bekiroğlu, “İçinizde sürekli iyiliği yaymaya çalışan bir topluluk olsun” ayetinden yola çıktılarını, bu topluluğun bir neferi olabilmek için gayret gösterdikleri ve bu noktada da imam hatiplerin bu meselede öncü olabileceğini söyledi. bunun kuru kuruya bir imam hatipçilik olarak algılanmaması gerektiğinin de altını çizen Bekiroğlu; “Bizim derdimiz imam hatipçilik değil. Bizler, İslam dünyasına ve bütün insanlığa büyük krizler yaşıyorken insanlığa yeni bir yol açabilir miyiz derdindeyiz. İmam hatiplerin de bunun öncülüğünü yapabileceğine, diğer okullarda da öncülerin çıkmasına yine imam hatiplerin öncülük yapabileceği inancındayız. Tüm bu aşırılıkların, kavgaların, ifrat-tefritlerin olduğu bir dönemde imam hatibin, o makul mutedilinin iyiliklere kapı aralayacağını, marufa kapı aralayacağını hem maddi hem manevi anlamda iyiliklerin önünü açacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER BULUNDUKLARI YERDE İYİLİĞİN LİDERİDİR

Halep’te sıcak gelişmeler olurken Deniz Feneri gibi kurumların ciddi gayretleri olduğunu ve onların teşvikiyle de imam hatiplerin yardım noktasında kampanyalar yaptığını söylen Bekiroğlu; “İmam hatipler buna öncülük yaparlarsa bu yardım duygusuyla yetişirlerse Allah’ın izniyle ülke olarak, İslam dünyasına ve insanlığa öncülük yapmaya başlarız. Burada iyiliğin öncüleri, iyiliğin liderleri olmayı ben önemsiyorum. Bu yönüyle de öğretmenlerin bulundukları yerde bu işin liderleri olduğuna inananlardanım. Öncü, fedakâr, cefakar bir öğretmen o okulun liderliğini yapabiliyor. Bir öğretmenin bir okulu, bir imamın bir mahalleyi değiştirdiğine hepimiz şahitlik etmişizdir.” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI ÇOK YÖNLÜ YETİŞTİRMELİYİZ

Yaşanan bütün sorunlara rağmen çocukları çok yönlü yetiştirmenin önemini de vurgulayan Bekiroğlu; “Akademik, sosyal ve farklı alanlarda çok başarılı olabilecek çocuklarımız var. Bu iyilik projemiz sadece insani yardım bağlamında değil, bütün yönleriyle iyilik duygusunu, maruf, diğerkâmlık anlayışını çocuklarımıza inşallah bu proje vesilesiyle halka halka bütün okullarımızda birlikte gerçekleştiririz.Gençlerimizi, sadece kendini düşünen bencil insanlar değil; yanı başındaki, problemle ilgilenen, onları halletmekle kendini sorumlu hisseden aşkla, heyecanla, diğerkâm bir duyguyla kardeşlerini düşünen gençleri inşallah elbirliği ile yetiştireceğiz. O gençler de bizim geleceğimizi oluşturacaklar, geleceğimizi şekillendirecekler. Bu bilinçle ve fedakârlık duygusuyla yetişen gençler yeni İslam medeniyetinin de kurucu en dinamik unsuru olacaktır." diyerek konuşmasını tamamladı.