"İKRA KİTAP" SİVAS'TA AÇILDI

Sivas İmam Hatipliler Derneğinin hazırlamış olduğu proje kapsamında dernek binasının giriş katında oluşturulan ‘İkra Kitap’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan ‘İkra Kitap’ adlı projenin açılış törenine Vali Davut Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, resmi kurum müdürleri ile imam hatipliler katıldı.

İkra Kitap projesinin açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek, proje hakkında bilgi verdi. Okumanın önemine değinen ve proje ile gençlerin kitap okuma alışkanlığını kazanması için gayret göstereceklerini dile getiren Şimşek, “Amacımız gençlerimizi, öğrencilerimizi boş ve zararlı atıl işlerden uzaklaştırmak ve hak ile buluşturmaktır. İkra kitap projemizi 12 farklı alanda icra edeceğiz." dedi.

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Kılıç ise kitaba,  kütüphaneye ve bilgiye yapılan her yatırım güzel ve kutsal olduğunu dile getirerek bu anlamda derneğin yapmış olduğu bu çalışmaların bütün illere örnek olmasını temenni etti.

Vali Davut Gül de Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın ailelere ve gençlere yönelik önemli çalışmaları olduğunu, bu projenin de bu çalışmalardan bir tanesini teşkil ettiğini söyledi. STK´ların önemine değinen Vali Gül, "İmam Hatipliler Derneği´nin açmış olduğu ´İkra Kitap´ projesinin devam edecek olması ve gençlerin kitapla tanıştırılması da çok önemlidir. Bu proje ile gençlerin aileleri üzerindeki yükü kaldırması bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin tarafından okunan duanın akabinde kütüphane olarak faaliyet gösterecek olan ´İkra Kitap´ projesinin açılış kurdelesi kesildi.