“FATİH ABADİ İLE HER ŞEYE RAĞMEN” SEMİNERLERİ MERSİN’DE GERÇEKLEŞTİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin organizasyonu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla; imam hatip okulları öğrenci ve öğretmenlerine yönelik Uluslararası NLP Birliği Türkiye Başkanı Fatih Abadi tarafından “Herşeye Rağmen” konulu motivasyon ve kişisel gelişim semineri verildi. Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Adem Aldemir, imam hatipliliğin farklılığına vurgu yaptı.

Programda öğrenciler, verimli çalışma, stresle başa çıkma, motivasyon, odaklanma gibi konular hakkında bilgi edindi. Fatih Abadi, “Kişi kendine inandığında yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Bunun için kendinizi hep olumlu olarak motive edin. ‘Rağmen’ kelimesini çokça kullanın. Mesela, ‘her şeye rağmen yapabilirim’ şeklinde cümleler kurarak kendinizi motive edin ve yapacağınıza inanın” dedi. Beynin görsel hafızasının kuvvetli olduğuna dikkat çeken Abadi, “Beynimizin görsel boyutu kuvvetli olduğundan, sürekli kendimizi telkin etmeliyiz. Beyin sanaldır, görsel şeylere inanır” diyerek sözlerine devam etti.

Kendi hayatında çektiği sıkıntılara da değinen Fatih Abadi, zahmetin arkasından başarıya ulaşılabileceğinin altını çizdi. Gençlerle küçük deneyler yaparak, söylemin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen seminerin sonunda Fatih Abadi'yi soru yağmuruna tutan öğrenciler, daha sonra hatıra fotoğrafı da çektirdi.