‘Çöpten Değil Tezgahtan Alsınlar’

İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Çağrı İslam ve arkadaşlarının seferber oldukları pazar yerinde mülteci ailelerle tek tek irtibat kurdu. Aralarında ana dili Arapça olan İHL’li arkadaşlarıyla koordineli çalışan gençler, ne yapmak istediklerini birebir anlatı.

Diyalogların başlangıcında, çekingen tavır takınan aileler, gençlerin niyetlerini anladıktan sonra duygulanırken, kimisi alışveriş teklifine teşekkürle karşılık verip, şimdilik ihtiyacı olmadığını anlatırken, kimisi de gençlerin tertemiz kalbinden süzülüp gelen bu iyiliği geri çevirmeyip, dualar eşliğinde hediyesini kabul etti.

Gün boyu büyük bir curcunaya sahne olan pazar yerinin, karanlığın çökmesi ile iyice artan koşturmacası arasında, bir garibin gönlünde yer tutmanın, Allah’ın katında yer tutmak olduğuna inanarak yola dökülen gençler, “helal olsun” dedirten duyarlılıklarıyla, büyük bir insanlık örneği sergiledi.

Çorum Anadolu İHL Öğrenci Meclis Başkanı Çağrı İslam,  ülkelerinde yaşanan savaştan korunmak için Türkiye’ye sığınan ailelerin, kendileri için muhacir hükmünde olduğunu, kendilerini de ensar olarak kabul edip, kardeşliğin sorumluluklarını yerine getirmeyi amaçladıklarını söyledi. İslam, “Evimize yaptığımız alışverişin tümü kadarını yapamasak bile, en azından bir poşet te bu kardeşlerimiz alabiliriz. Onların çöpten bir şeyler toplamasına, eminiz ki kimsenin gönlü razı gelmez. Ancak bu duruma sadece acıyıp üzülüp bakmak yerine, gücümüz oranında destek olmalıyız. Biz bu konuda kendi harçlıklarımızdan biriktirdiklerimizle küçük bir adım attık. İnşallah bu iyilik halkası daha da büyür ve İslam kardeşliği adına nice paylaşımların ve gönül birlikteliklerinin kapısını açar.” dedi.