‘BİR MİLLETİN UMUDU ASIM’ TİYATROSU SEYİRCİ İLE BULUŞTU

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy vefatının 80. yılında ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Sebilürreşad Dergisi ve MTTB ortaklığında Türk Telekom’un katkılarıyla hazırlanan ‘Bir Milletin Umudu Asım’ tiyatrosu ile anıldı.
Milli Türk Talebe Birliği’nde gerçekleşen tiyatro gösterimine ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan, MTTB Genel Sekreteri Mehmet Akif Olgun Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tiyatro gösterimi öncesinde konuşan ve konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’u yâd ederek başlayan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ‘Asımın Nesli’ ifadesinin ÖNDER olarak çok ciddi bir şekilde yaşandığını dile getirdi. Bekiroğlu; “Mehmet Akif Ersoy ve o dönem büyüklerimiz Osmanlı’yı dolayısıyla İslam’ı korumak için mücadele ettiler. Bugün yeniden bu medeniyeti kurmanın mücadelesini inşallah birlikte veriyoruz. Akif’in neslini dolaysıyla yeniden inkişaf ettirmiş olacağız.” dedi.

Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan da Mehmet Ersoy’un vefatının 80.yılını farklı bir etkinlikle anmak istediklerini belirterek; “Mehmet Akif Ersoy’un Asım şiirini tiyatroya uyarlamaya çalıştık. İnşallah beğenirsiniz. Akif kokan bir tiyatro ortaya çıktı.” diye konuştu

MTTB Genel Sekreteri Mehmet Akif Olgun Mehmet akif ersoyun önceden de olduğu gibi bugun de günümüze ışık tutmaya devam ettiğini dile getirerek; “MTTB olarak Mehmet Akif’in düşünceleri ışığında onun ideallerini davasını ve istiklal marşı ruhunu gençlere aşılamanın önemli bir görev olduğunu vazife edindik.” diye konuştu.
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ise kahramanları alkışlamaya alıştırılmış bir toplum olmaktan çıkarak kahramanlığı oynayan bir toplum olunduğunu söyleyerek, 15 Temmuz’un  Türk Milleti için yeni bir başlangıç olduğunu dile getirdi. Dilipak bu oyunun sadece bir yansıma olduğunun altını çizerek; “Asıl oyun bu tarafta ve asıl oyuncular sizsiniz. Asım insanlığın  kurtuluş müjdesidir ve Asım sizsiniz.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon da gençlere Safahat okumalarını tavsiyesinde bulunarak; “Bizler zamanımızı sizlere emanet edip yavaş yavaş gideceğiz. Asım olmak başka türlü bir şey. Asım Safahat’ın en önemli bölümlerinden biridir. Bu tiyatroda Asım’ın müthiş dönüşümünü izleyeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.