KİH Derneği Mezunlar Günü Buluşması

21.08.2013 / 21.08.2013
15:00 / 15:00
Kocaeli

Gelenekselleşen mezunlar günümüze bu yılda ilgi oldukça fazlaydı. Yaklaşık 40 yıldır mezun veren ve Türkiye’nin en eski imam hatip lisesi olan İzmit İmam Hatip Lisesi özelinde Kocaeli’nin tüm imam hatip Liselerinden mezun olanların bir araya geldiği 26.Geleneksel Mezunlar Pilav Günü yine coşkuyla gerçekleşti. Her dönemden mezunlar dönem arkadaşları ile buluştu ve hasret giderdi. Mezunlar gününe KİHMED Yönetim Kurulu ev sahipliği yaptı. Programa ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut,İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat,İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Meclis Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, İzmit İHL Müdürü Muhterem Aktaş eski müdürler ve birçok davetli katıldı.

DOĞRU İŞLERİMİZ FAZLADIR

Mezunlar günü programı 2006 yılı Türkiye Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Ahmet Yıldıran’ın Kur’an okuyuşu ile başladı. Ardından KİHMED Başkanı Zafer Sevil açılış konuşması yaptı. Sevil; “Dernek yönetiminde 6. yılımızı doldurduk. Bu zaman zarfında eksikliklerimiz olmuştur. Eğer kalbini ve gönlünü kırdıklarımız olmuşsa haklarını helal etsinler. Ama şunu iyi biliyoruz ki yaptığımız doğrular yanlışlarımızdan fazladır. Samimi bir şekilde iyi niyetle bu güne kadar hizmet etmeye çalıştık.” Şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan İzmit İmam Hatip Liseli Müdürü Muhterem Aktaş’ta imam hatipli olmanın öneminden bahsetti. İmam hatip camiasına hizmet etmenin büyük bir nimet olduğunu belirten Aktaş, “ İmam hatipliler okullarına derneklerine ve her şeyden önemlisi inanç ve ideallerine sahip çıkmalıdırlar” dedi. Daha sonra İzmit İHL eski müdürlerinden Mesut Barış imam hatibe hizmet ettiği yıları anlattı. Ardından bazı mezunlar hatıralarını katılımcılarla paylaştı.

MİLYONLAR OLACAĞIZ

Programın son bölümünde ÖNDER( İmam Hatipler Genel Merkezi) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, imam hatiplerle ilgili yaşanan gelişmeleri ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Korkut, “Şu anda birçok sıkıntımızı aşmış durumdayız. Artık imam hatipler yeniden yükseliş dönemine girdi. Okullarımızın, derneklerimizin sayıları her geçen gün artıyor.  Bu yıl Türkiye genelinde dernek sayısını 500’e çıkartmayı hedefliyoruz. Hedefimiz iyi yetişmiş ülkesine samimiyetle hizmet eden, ülkesine faydalı, milli ve manevi değerleri ile temeyyüz etmiş gençler yetiştirmektir” dedi. Son olarak söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yaptığı çalışmalardan bahsetti. Konuşmaların ardından mezunların, dostların buluşması pilav ve dondurma eşliğinde doyumsuz sohbetler devam etti.