Haydi Bayram Namazında Birlik Olmaya !

15.10.2013 / 15.10.2013
07:56 / 09:30
0212 519 1276

'Topyekûn Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, tefrikaya düşmeyin!' (Âl-i İmran 103) '

Eğer tefrikaya düşer, birbirinizle çekişirseniz, rüzgârınız/gücünüz gider!' (Enfal 46)

Herkesin bildiği gibi, insanı yetiştiren aileyi, ailelerin oluşturduğu toplumu, o toplumu ayakta tutan devleti ve medeniyeti inşa ve ihya edecek olan temel değerler vardır. Bu değerlerden biri de kuşkusuz kutsal bayramlarımızdır. Namaz da hepimizin, cami de. Aynı Allah'a, Resulüne ve Kitaba iman eden her mümin kardeştir ve bizler tek bir ümmetiz. Bizler 'âlemlere rahmet' olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Bayram namazı vesilesi ile Allah'ın huzurunda saflarımızı sık ve doğru tutmak sureti ile bir araya geliyoruz. Birlikteliğimizin, sadece İslam dünyası için değil, bütün insanlığın kurtuluşu için bir umut vesilesi olmasını temenni ediyoruz. Peygamberimiz (sav) bayramlarda kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Müslümanları Mescidin dışında geniş bir alanda toplayıp coşkulu Bayram namazı kıldırmış, özürleri olanların da kenarda durmalarını söyleyerek bu coşkuya katılmalarını sağlamıştır.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da yegâne örneğimiz olan Efendimizin yaptığı gibi, bu bayramı da Ramazan Bayramı gibi, Medine'deki bayram şenliği coşkusuna, ruhuna ve temel esprisine uygun olarak kutlamak istiyoruz. Böylelikle insanımızın fark gözetmeden bir araya gelmesine ve ortak ibadet etmesine vesile olmuş olacağız. Bizler Ramazan Bayramı bayram namazında olduğu gibi, 15 Ekim 2013 Salı günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı bayram namazında da İstanbullu kardeşlerimizle Sultanahmet Camiinde ve Mimar Sinan Camiinde bir arada olmak ve bayram sevincini millet olarak hep birlikte yaşamak istiyoruz.

İnanıyoruz ki, birlikte kılınan bayram namazları ve akabinde yapılan toplu bayramlaşmalar bugün her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz kardeşliğimizi pekiştirecektir. Bireyselliğin teşvik edildiği, kimsenin kimseye ihtiyaç duymadığı, aile içinde bile ebeveynle çocukların birbirinden koptuğu günümüzde bu bayramlaşmaların, aynı zamanda dayanışma ruhumuzu da besleyeceğini ve diğer toplumsal görevlerimizin de hatırlanmasına vesile olacağını ümit ediyoruz. Aile fertleriyle başlayan dayanışma, komşulara, mahalleye, ilçeye, şehre oradan da tüm ülkeye yayılırsa bayramın esas gayesi gerçekleşmiş olacaktır. Bununla da sınırlı kalmayacak, diğer dünya Müslümanlarını da kucaklayacak genişliğe erişecek ve böylece bir tek ümmet olduğumuzun farkına varılacaktır.

Biz tüm İslam âlemi bir ümmetiz, tüm insanlık bir aileyiz; bu bayramdaki dualarımız, ümmet için, insanlığın geleceği içindir. Bayramın arınmışlığıyla temizlenen pak yüreklerin derinliğinden çıkan dualar yücelere yükselecek ve ümmetin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah! Dua ve niyazımız odur ki; Ramazan bayram namazında gerçekleşen birlik ve kardeşlik ruhunu dağıtmayalım. Ramazan Bayramı, bayram namazında doya doya yaşadığımız, arınma ve kulluk bilincimizi, Kurban Bayramı bayram namazında da aşkla sergileyerek bu şuurumuzu kesintisiz ve sürekli kılalım. Bayramınız, şimdiden mübarek olsun.