Büyük bir heyecan içindeyiz. Ufka bakıyoruz. Geleceğe ülkemizin ve gençlerimizin geleceğine dair güçlü hayaller kuruyoruz. İnsanlık ufkunu temsil eden İmam Hatip neslinin yeniden dirilişine şahitlik ediyoruz. Evet geleceğin bizim geleceğimizin, ülkemizin ve insanlığın geleceğinde bu gençlerin önemli rolü olduğunu biliyoruz. Çünkü onlar bugün insanlığın kaybettiği merhameti, adaleti, şefkati ve vidanı temsil ediyor. Çünkü onlar o büyük ruhu, medeniyetimizin damarlarında dolaşan o büyük ruhu temsil ediyorlar.  ÖNDER olarak işte bu yüzden heyecan ve coşku doluyuz.

Kendisini İmam Hatip davasına adayan ÖNDER, Türkiye’nin yüz akı olan İmam Hatip Okulları’nın gelişmesi ve güçlenmesi için var gücüyle çalışmayı sürdürüyor. Rabbime şükürler olsun. Bu büyük hizmet, gönüllüler ordusunun ve hizmet sevdalılarının desteği ile her geçen gün çağlar ötesine yeni haberler müjdeliyor.  Kadim geçmişinden aldığı güçle, yarınlara doğru atılan her adım bu kutsal yürüyüşü güçlendiriyor. 1958 yılında atılan bir tohum bu gün devasa bir çınara dönüşmüş durumda… Hizmet edenlerden, Allah razı olsun.

Büyüklerimizin bu bayrağın bugünlere gelmesindeki emeklerini biliyoruz. Ne gibi fedakârlıklar yapıldığının farkındayız. Bu şuur ve bilinçle devraldığımız, bayrağı imam Hatip gönüllüleri olarak daha ileriye taşımak için gayret gösteriyoruz. ÖNDER ailesi olarak yoğun bir dönemi daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte çok güzel işlere imza ettik. Halkımızla ve camiamızla birlikte coşkulu programlar gerçekleştirdik.  Peygamberimizin doğumunun 1442. yılı münasebeti ile Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde İlim yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, İlim Yayma Vakfı ve TÜRGEV ile birlikte şölen havasında bir Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve binlerce İmam-Hatipli’nin katıldığı “EDEB” temalı programda Kutlu doğum coşkusu salona sığmadı. Yine her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz İmam Hatipliler İftarı’nın 55.’sini Sepetçiler Kasrı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yaptık.

Öğrencilerimizin eğitimlerine destek vermek amacıyla kurduğumuz ÖNDER Akademi bünyesinde, Kur’an-ı Kerim, Tecvid, Tashih-i Huruf ve Arapça derslerinin yanı sıra Dini Musiki ve Hitabet derslerinin de verildiği yaz kampına öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Yine İlk defa, geçen sene Hamzalı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği-Hayrat Müftülüğü-Trabzon ve Rize İlahiyat Fakülteleri işbirliği ile düzenlenen “45 Günde Arapça Konuşma ve Anlama Dil Melekesi Kazandırma Kursu” düzenledik. Her yıl düzenli olarak kamp liderleri yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Kardeşim Dedim’ projesine devam ettik.

ÖNDER Yönetim Kurulu olarak “Şimdi Kardeşlik Zamanı” diyerek değişik kurumlar aracılığıyla İstanbul Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne eğitim için gelen ve pansiyonda kalan misafir öğrencilere yönelik “Hami Aile Projesi” girişimi başlattık. Yine Din eğitimindeki yeni eğilimler göz önüne alınarak ilgili paydaşları bir araya getirmek, İmam-Hatip Okullarındaki gelişmelere ve sorunlara ilişkin müzakerelerde bulunmak amacıyla 28-30 Haziran arasında Kayseri Erciyes’te İmam Hatip Zirvesi düzenlendik.

ÖNDER Akademi’de, Fotoğraf Atölyesi, Kur’an Dili Seminerleri, Celaleyn Tefsiri, İhya-i Ulumiddin, Kur’an Arapçası Seminerleri, Dergi Atölyesi, Osmanlı Türkçesi Atölyesi, İngilizce Konuşma Kulübü gibi pek çok farklı dalda atölye ve seminer çalışmaları yapıldı.

21 Koordinatör bölgede yapılan toplantılarda o bölgede bulunan imam hatip okullarının sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Bültenimizde yer verdiğimiz birçok etkinlikten çok azını sizlerle paylaştım.

ÖNDER olarak, gerçekten etkili ve verimli bir çalışma dönemini tamamladıktan sonra 6 Ekim’de genel kurul yapıyoruz. Genel kurul sonrasında hep birlikte inşallah yeni heyecanlarla yeni bir döneme başlayacağız.

Samimi gayretlerle ortaya çıkan bu hizmet kervanı Allah’ın da yardımıyla umut dolu bir geleceğe doğru yol alıyor. Geleceğin ÖNDER’lerini inşa etmek için hep birlikte azimle ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Selam ve Dua ile.

02.10.2013 tarihinde güncellenmiştir.